Een workshop bij Bread & Cookies is een gezellig dagje uit met vrienden, familie of nieuwe mensen die je bij ons ontmoet. Na ontvangst met een kopje koffie of thee en iets lekkers gaan we van start met de workshop. Alle stappen worden zorgvuldig uitgelegd en in praktijk gebracht. Tussen de middag is er een heerlijke lunch met -hoe kan het ook anders- diverse soorten zelfgebakken brood. Aan het einde van de dag neem je altijd je zelfgebakken (h)eerlijke creaties mee naar huis om het thuisfront al vast een voorproefje te geven op wat hen voortaan te wachten staat!

Een workshop heeft minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers, zodat er altijd voldoende aandacht is om iedereen persoonlijk te begeleiden.

Gedurende het jaar kan het aanbod van workshops wisselen. Houd onze site dus in de gaten voor nieuwe data en nieuwe workshops. Momenteel is er keuze uit 8 verschillende workshops  met daar onder de vermelde geplande data. Verder is er voor groepen vanaf 4 personen de mogelijkheid om een zelf gekozen workshop en datum uiteraard  in overleg te prikken van dinsdag t/m zondag.

workshop-basis

Basis Broodbakken

Ben je nog niet bekend met het bakken van brood of wil je de basisbeginselen goed leren? Dan is deze basisworkshop iets voor jou. Wij bakken tijdens deze workshop, vloer- en busbroden al dan niet gevuld met heerlijke zaden, pitten en/of noten. Ook speltbrood behoort tot de mogelijkheden. Uiteraard neem je alle zelfgebakken broden mee naar huis.

Tijd: van 9:30 tot 16:00 uur

Kosten: € 70,00 per persoon

Beschikbare data:

Zaterdag 19 januari (vol)
Zaterdag 16 februari
Zaterdag 9 maart

Keuzedatum in overleg

workshop_kleinbrood

Workshop kleine broodjes

Wat is er leuker dan een ontbijt, lunch of diner aan te kleden met allerlei zelfgebakken (luxe) broodjes. Tijdens deze workshop leer je de basis van het bakken van kleine broodjes en/of hartige broodjes met verse ingrediënten, zoals knoflook, ham, kaas, kruiden etc. Aan het einde van de dag ga je naar huis met een volle tas met overheerlijke broodjes.

Tijd: van 9:30 tot 16:00 uur

Kosten: € 72,50 per persoon

Beschikbare data:

Vrijdag 15 februari
Op aanvraag

Keuzedatum in overleg

 

workshop-basis2

Workshop Desembrood

Tijdens deze workshop leer je een ambachtelijk zuurdesembrood bakken. Niets geen gist, maar brood gemaakt van zuurdesem. Je leert je eigen zuurdesem maken en hoe deze te onderhouden. Vervolgens leer je hoe je met dit zuurdesem je eigen heerlijke brood kunt maken. Uiteraard krijg je wat van mijn moederdesem mee naar huis zodat je thuis gelijk aan de slag kunt.

Tijd: van 9.30 tot 16:00 uur

Kosten: € 70,00 per persoon

Beschikbare data:

Op aanvraag

Keuzedatum in overleg

 

workshop-stokbrood

Workshop VIVA Italia

We maken 3 overheerlijke knisperende stokbroden. Verder gevulde broodjes met zongedroogde tomaatjes, parmezaanse kaas en zonnebloempitten en overheerlijke olijvenboules. Smaakt voortreffelijk bij een glaasje wijn of gewoon voor de lekkere trek. Een heerlijke bakdag welke je 's-avonds thuis kunt afsluiten met heerlijke zelfgebakken hartige broodjes voor bij de borrel.

Tijd: van 9.30 tot 16:00 uur

Kosten: € 72,50 per persoon

Beschikbare data:

Zaterdag 26 januari
Zaterdag 23 februari
Zondag 31 maart

Op aanvraag

Keuzedatum in overleg

 

workshop-worstenbroodjes

Workshop Brabantse Worstenbroodjes

Tijdens deze workshop leer je de lekkerste worstenbroodjes maken. Heerlijk zelf te kruiden gehakt welke nadien in een heerlijk roomboterdeeg wordt gehuld. Daar dit een workshop van een ochtend,middag of avond is zal er geen lunch worden geserveerd maar uiteraard wel wat lekkers voor bij de koffie of thee. Je neemt maar liefst 10 overheerlijke worstenbroodjes mee naar huis.

Kosten: € 40,00 per persoon

Beschikbare data:

Zaterdag 9 februari 9.30-13.00 uur

Vrijdag 1 maart 12.00-15.30 uur

Keuzedatum in overleg

kerstkrans website

Workshop Kerstmis

Tijdens deze workshop gaan we 3 overheerlijke kerstcreaties maken. Uiteraard een heerlijke kerststol met zelfgemaakte spijs en ook de krans van vorig jaar op bovenstaande foto behoort tot de mogelijkheden. Was je er vorig jaar al bij dan gaan mag je natuurlijk voor een andere creatie kiezen. We maken er weer een gezellige dag van in mooie kerstsferen.

Kosten: € 75,00 per persoon

Beschikbare data:

 

Keuzedatum in overleg

 

IMG_0337

Kinderverjaardag

Wat vinden kinderen nu leuker dan zelf broodjes bakken op hun verjaardagsfeestje. We gaan aan de slag met een heerlijk en makkelijk te verwerken roomboterdeeg en jullie krijgen allemaal een volle zak heerlijke broodjes mee naar huis. Wel begeleiding van 1 of 2 volwassenen gewenst. Duur ongeveer 2,5 uur. Minimaal 6 en maximaal 8 personen. Voor overleg en meer info kun je me altijd even bellen op telefoonnummer 0646611024

Kosten: € 15,00 per kind

Op aanvraag

 

spekkoek

Workshop Spekkoek

Tijdens deze workshop leer je een heerlijke spekkoek maken. Ook mogelijk in de avonduren van 19.00 tot ong. 10.30 uur.

Tijd: van 13.00 tot ong 16.30 uur

Kosten: € 40,00 per persoon

Beschikbare data:

Op aanvraag

Keuzedatum in overleg
vanaf 4 personen

Tijdens de workshops bakken we brood af op steen (zgn. chamottesteen) in een Rofco B40 oven. Een oven die volgens het aloude principe van een houtoven werkt.
Ben je enthousiast geworden na het bakken van je eigen brood, dan kun je de meest standaard producten zoals rijsmandjes, meel, deegschrapers en dergelijke na afloop van de workshop kopen. Zo kun je je opgedane kennis meteen thuis in praktijk brengen.

In de Algemene voorwaarden kun je meer vinden over de manier waarop ik werk.

devider