Een workshop bij Bread & Cookies is een gezellig dagje uit met vrienden, familie of nieuwe mensen die je bij ons ontmoet. Na ontvangst met een kopje koffie of thee en iets lekkers gaan we van start met de workshop. Alle stappen worden zorgvuldig uitgelegd en in praktijk gebracht. Tussen de middag is er een heerlijke lunch met -hoe kan het ook anders- diverse soorten zelfgebakken brood. Aan het einde van de dag neem je altijd je zelfgebakken (h)eerlijke creaties mee naar huis om het thuisfront al vast een voorproefje te geven op wat hen voortaan te wachten staat!

Een workshop heeft minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers, zodat er altijd voldoende aandacht is om iedereen persoonlijk te begeleiden.

Gedurende het jaar kan het aanbod van workshops wisselen. Houd onze site dus in de gaten voor nieuwe data en nieuwe workshops. Momenteel is er keuze uit 6 verschillende workshops  met daar onder de vermelde geplande data. Verder is er voor groepen vanaf 4 personen de mogelijkheid om een zelf gekozen workshop en datum uiteraard  in overleg te prikken van dinsdag t/m zondag.

PAASWORKSHOPS op 30 en 31 maart van 9.30 uur tot ong. 16.00 uur Kosten EUR 75,=

Deze workshop staat in het teken van het zelf bakken van brood(jes)voor een heerlijk en gezellig paasontbijt waarbij uiteraard geen luxe gevlochten brood mag ontbreken op de ontbijttafel. Verder gaan we heerlijke broodkransjes maken die kunnen worden gebruikt om een gekookt eitje in te plaatsen en het derde onderdeel blijft nog een verrrassing. Schrijf snel in want vol is vol.

workshop-basis

Basis Broodbakken

Ben je nog niet bekend met het bakken van brood of wil je de basisbeginselen goed leren? Dan is deze basisworkshop iets voor jou. Wij bakken tijdens deze workshop, vloer- en busbroden al dan niet gevuld met heerlijke zaden, pitten en/of noten. Ook speltbrood behoort tot de mogelijkheden. Uiteraard neem je alle zelfgebakken broden mee naar huis.

Tijd: van 9:30 tot 16:00 uur

Kosten: € 70,00 per persoon

Beschikbare data:

Zaterdag 3 februari 2018
Vrijdag 9 maart 2018

Keuzedatum in overleg
vanaf 4 personen

workshop_kleinbrood

Workshop kleine broodjes

Wat is er leuker dan een ontbijt, lunch of diner aan te kleden met allerlei zelfgebakken (luxe) broodjes. Tijdens deze workshop leer je de basis van het bakken van kleine broodjes en/of hartige broodjes met verse ingrediënten, zoals knoflook, ham, kaas, kruiden etc. Aan het einde van de dag ga je naar huis met een volle tas met overheerlijke broodjes.

Tijd: van 9:30 tot 16:00 uur

Kosten: € 72,50 per persoon

Beschikbare data:

Zaterdag 17 februari 2018
Vrijdag 23 maart 2018

Keuzedatum in overleg
vanaf 4 personen

workshop-basis2

Workshop Desembrood

Tijdens deze workshop leer je een ambachtelijk zuurdesembrood bakken. Niets geen gist, maar brood gemaakt van zuurdesem. Je leert je eigen zuurdesem maken en hoe deze te onderhouden. Vervolgens leer je hoe je met dit zuurdesem je eigen heerlijke brood kunt maken. Uiteraard krijg je wat van mijn moederdesem mee naar huis zodat je thuis gelijk aan de slag kunt.

Tijd: van 9.30 tot 16:00 uur

Kosten: € 70,00 per persoon

Beschikbare data:

Zaterdag 17 maart 2018

Keuzedatum in overleg
vanaf 4 personen

 

workshop-ciabatta

Workshop Viva Italia

We maken naar keuze ciabatta of stokbrood. Verder maken we heerlijke Italiaanse vloerbroodjes met zongedroogde tomaatjes en parmezaanze kaas en overheerlijke olijvenbroodjes. Smaakt voortreffelijk bij een glaasje wijn of gewoon voor de lekkere trek. Een heerlijke bakdag welke je 's-avonds thuis kunt afsluiten met heerlijke zelfgebakken hartige broodjes voor bij de borrel.

Tijd: van 9.30 tot 16:00 uur

Kosten: € 72,50 per persoon

Beschikbare data:

Zaterdag 3 maart 2018
Vrijdag 13 april 2018

Keuzedatum in overleg
vanaf 4 personen

workshop-stokbrood

Workshop Stokbrood & Hartige broodjes

Wat smaakt er nu lekkerder dan een zelfgebakken stokbrood. Knisperend en knappend uit de oven en gemakkelijk in te vriezen en weer even lekker als je het nadien even oppiept in de oven. Verder maken we heerlijke hartige broodjes.

Tijd: van 9.30 tot 16:00 uur

Kosten: € 72,50 per persoon

Beschikbare data:

Vrijdag 23 februari 2018
Zaterdag 14 april 2018

Keuzedatum in overleg
vanaf 4 personen

workshop-worstenbroodjes

Workshop Brabantse Worstenbroodjes

Tijdens deze workshop leer je de lekkerste worstenbroodjes maken. Heerlijk zelf te kruiden gehakt welke nadien in een heerlijk roomboterdeeg wordt gehuld. Daar dit een workshop van een ochtend,middag of avond is zal er geen lunch worden geserveerd maar uiteraard wel wat lekkers voor bij de koffie of thee. Je neemt maar liefst 10 overheerlijke worstenbroodjes mee naar huis.

Kosten: € 40,00 per persoon

Beschikbare data:

Zaterdagochtend 27 januari 2018 van 9.00 tot ong. 13.00 uur
Zaterdagochtend 10 maart 2018 van 9.00 tot ong 13.00 uur

Keuzedatum in overleg
vanaf 4 personen

Tijdens de workshops bakken we brood af op steen (zgn. chamottesteen) in een Rofco B40 oven. Een oven die volgens het aloude principe van een houtoven werkt.
Ben je enthousiast geworden na het bakken van je eigen brood, dan kun je de meest standaard producten zoals rijsmandjes, meel, deegschrapers en dergelijke na afloop van de workshop kopen. Zo kun je je opgedane kennis meteen thuis in praktijk brengen.

In de Algemene voorwaarden kun je meer vinden over de manier waarop ik werk.

devider